Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Οπτική γωνία στην αφήγηση


1.    Οι εναλλακτικές αφηγηματικές καταγραφές  ενός καβγά οπαδών
Μαρτυρία οπαδού ΠΑΟΚ : Μετά τον αγώνα της ομαδάρας μας με τον συμπολίτη, όπου όπως ήταν προφανές έφαγαν τρίμπαλα, έξω από τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας ένα σκουλήκι με προκάλεσε με ένα απειλητικό βλέμμα. Κατευθείαν εγώ του ζήτησα το λόγο και αυτός μου όρμηξε. Εγώ για να αμυνθώ έβγαλα ένα εγχειρίδιο που είχα νόμιμα στα κλειδιά μου. Δεν ήθελα να του σπάσω τα μούτρα και τον άφησα να τρέξει. Τον παλιολαγό!!!


Μαρτυρία οπαδού Άρη : Όταν τελείωσε ο στημένος αγώνας κόντρα στην ΑΡΙΑΝΑΡΑ έφευγα ήσυχος-ήσυχος από τον αγώνα έχοντας μία σύγκρουση με έναν φίλο των μπάτσων, ένα παοκάκι. Ο τυπάς μου πουλούσε τρέλα πίσω από τα φουστάνια των μπάτσων και πήγα να καθαρίσω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ! Όταν πήγα να του ζητήσω το λόγο, το παοκάκι ζήτησε από τους μπάτσους να τον προστατέψουν και εκεί που θα τον πλάκωνα και θα του ζητολυσα εξηγήσεις, οι μπάτσοι μας χώρισαν και μας συνέλαβαν. Δε θα τον πετύχω;;;;
Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα : Περνώντας έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου του 2013, ημέρα νίκης του Πάοκ εις βάρος του Άρη, είδα δύο οπαδούς των ομάδων να έχουν πιαστεί μεταξύ τους στα χέρια. Παραδίπλα ήταν ένας αστυνομικός που επενέβη, μόλις ο οπαδός της μιας ομάδας που όχι μόνο έφαγε ξύλο αλλά ονειρεύεται και πρωτάθλημα, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε το σκουλήκι. Τότε τους οδήγησε και τους δύο στο τμήμα.
Μαρτυρία αστυνομικού : Μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗ και τη νίκη του ΠΑΟΚ έγιναν αρκετές συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, ένας οπαδός του ΠΑΟΚ έφτασε σε σημείο να πιαστεί στα χέρια με ένα οπαδό του ΑΡΗ. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ έβγαλε μαχαίρι και κόντεψε να μαχαιρώσει τον οπαδό του ΑΡΗ. Ευτυχώς πρόλαβα και τον αφόπλισα και οδήγησα και τους δύο αμέσως στο τμήμα.
Μαθητές
Στεργιούλης Σωτήρης
Χρυσοστομίδης Αγάπιος
Γιαννόπουλος Ηλίας
Καβακάς Λυμπέρης
2.    Μαρτυρίες μιας ληστείας στο δικαστήριο

Κατάθεση δράστη : Κύριε Δικαστά,
Σήμερα καθώς περνούσα έξω από το κοσμηματοπωλείο με τη μηχανή μου , έπεσα πάνω στη βιτρίνα του καταστήματος. Όταν βγήκα από τα συντρίμμια, μέσα στις τσέπες μου βρίσκονταν κάποια κοσμήματα. Τότε ο καταστηματάρχης, άρχισε να με καταδιώκει. Αν και προσπάθησα να του εξηγήσω ότι το συμβάν έγινε , ενώ βρισκόμουν υπό την επήρρεια χημικών ουσιών, δε με πίστεψε και με έδειρε.

Κατάθεση θύματος :Κύριε Δικαστά,
Σήμερα 18/12/2013 και ώρα 16.οο μ.μ. ένας άνδρας αλβανικής ή πακιστανικής προέλευσης εισέβαλε στο μαγαζί χρυσαφικών μου πέφτοντας με τη μηχανή του στη βιτρίνα. Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε και ο εν λόγω άνδρας με μια τσάντα γεμάτη χρυσαφικά διέφυγε με τη μηχανή του. Όχι μόνο κατέστρεψε βιτρίνα αξίας χιλιάδων ευρώ, αλλά και έκλεψε πολύτιμα κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων. Κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες να αποδώσουν δικαιοσύνη στις βιαιότητες που πράττουν οι αλλοεθνείς. Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε στο μαγαζί ο αστυνόμος Παραλίκης Στέλιος έχοντας πιάσει αυτό το γελοίο υποκείμενο.

Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα : Κύριε Δικαστά,
Ήταν γύρω στις 4.00 η ώρα το μεσημέρι, όταν γυρνώντας από ένα συλλαλητήριο έγινα μάρτυρας ενός φρικτού ρατσιστικού περιστατικού : ένας αλλοεθνής βιοπαλαιστής ο οποίος είχε πρόβλημα ισορροπίας έπεσε στη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου και κατά λάθος μπλέχτηκε μία τσάντα στο χέρι του. Μετά από μία ώρα κετέφθασε το όργανο που με βαναυσότητα του στέρησε την ελευθερία περνώντας του χειροπέδες.
Μπάτσοι και ναζί το ίδιο μαγαζί!!! (Αντιρατσιστικό σύνθημα)

Κατάθεση αστυνομικού : Ήταν 16.30 μ.μ., όταν ειδοποιήθηκα από το κατάστημα για τη διαπραχθείσα ληστεία. Όταν έφτασα συνομίλησα με το θύμα και του ζήτησα να περιγράψει τον ληστή. Στη συνέχεια ξεκίνησα την έρευνα για το δράστη. Στις 17.00μ.μ. εντόπισα τον ληστή, τον συνέλαβα και τον οδήγησα στο αστυνομικό τμήμα. Τα υπόλοιπα συνέβησαν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψε ο παθών.

Δικαστής :Ώρα 17.30μ.μ. εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου ο φερόμενος ως ένοχος της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του κ…. υπό τη συνοδεία του αστυνομικού Παραλίκη Στυλιανού. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα κατέφτασε ο παθών Τσιμπίσης Δημήτριος. Ο παθών ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ληστεία. Ο φερόμενος ως δράστης έχοντας την υποστήριξη του αυτόπτη μάρτυρα Παυλούδη Αθανασίου ισχυρίστηκε ότι ήταν αθώος. Αναμένεται η ψηφοφορία των ενόρκων.
Μαθητές
Παυλούδης Αθανάσιος
Παυλούδης Παύλος
Παραλίκης Στυλιανός
Παπαδόπουλος Δημήτριος
Τσιμπίσης Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου